Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

Ακόμα και οι πακιστανοί “έφτυσαν” τον Μπουτάρη...


Ακόμα και οι πακιστανοί “έφτυσαν” τον Μπουτάρη...
         Λειτούργησε στην Θεσσαλονίκη ξανά το Γενί Τζαμί, το οποίο κτίστηκε το 1902 για τους εβραίους που είχαν εξισλαμιστεί επί τουρκοκρατίας.
       Η επίσημη κρατική ραδιοτηλεόραση της τουρκίας TRT μεταδίδει:
    "Για πρώτη φορά τελέστηκε πρωινή προσευχή και προσευχή του Μπαϊραμιού έπειτα από 90 χρόνια στο Yeni Cami της Θεσσαλονίκης, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας. Θεωρείται ιστορική εξέλιξη η λειτουργία του τζαμιού έστω και για μια μέρα ως χώρος λατρείας. Ο δήμος της Θεσσαλονίκης τον περασμένο Μάρτιο είχε επιτρέψει την τέλεση προσευχής στο τζαμί που έπαυσε να λειτουργεί ως τέμενος το 1923. Ο δήμος που σφυγμομέτρησε τον παλμό της ελληνικής κοινής γνώμης με αυτήν την πρώτη πρωτοβουλία, αυτή την φορά ανακοίνωσε ότι το τζαμί θα λειτουργήσει ως τέμενος για την προσευχή του Μπαϊραμιού."

       Ο Μπουτάρης προκάλεσε για άλλη μια φορά το κοινό αίσθημα της πόλης, που μόλις εόρτασε τα 100 χρόνια της Απελευθέρωσής της από τον τουρκικό ζυγό. Να υπενθυμίσουμε ότι ο Ι.Ν. Αγ.Σοφίας Νίκαιας και Τραπεζούντας έχουν μετατραπεί σε τζαμιά από τους τούρκους. Η προκλητική στάση του δήμου ενάντια στο λαϊκό αίσθημα, δεν έμεινε απαρατήρητη ακόμα και από τους πακιστανούς λαθρομετανάστες, οι οποίοι μαζικά δεν συμμετείχαν στην εκδήλωση, με αποτέλεσμα να αποτύχει παταγωδώς!
      Για να σώσει την κατάσταση ο Μπουτάρης εξέδωσε κατόπιν "εορτής" ανακοίνωση για να δικαιολογήσει την αποτυχία του:
      "Τηρώντας την υπόσχεσή μας, διαθέσαμε το Γενί Τζαμί για την τέλεση της προσευχής της λύσης της νηστείας του Ραμαζανιού. Σκοπός μας είναι να διευκολύνουμε τόσο τους μουσουλμάνους κατοίκους της πόλης όσο και τους μουσουλμάνους επισκέπτες που αποφάσισαν να γιορτάσουν τον τερματισμό της νηστείας του Ραμαζανιού στη Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή, τιμώντας έτσι τη μεγάλη θρησκευτική γιορτή του Ισλάμ"Ο Μπουτάρης απέδωσε τη μικρή συμμετοχή πιστών στην πρωινή προσευχή στο Γενί Τζαμί "στην ελλιπή ενημέρωση από την πλευρά των μουσουλμανικών κοινοτήτων" κι επανέλαβε ότι, "αποτελεί πάγια θέση μας η διευκόλυνση της άσκησης των θρησκευτικών καθηκόντων των μουσουλμάνων κατοίκων και επισκεπτών στις μεγάλες εορτές του Ισλάμ"

      Κάποιος να ενημερώσει τον λαθροδήμαρχο ότι η Θεσσαλονίκη είναι πόλη Ορθόδοξη και Ελληνική και θα παραμείνει έτσι με όποιο κόστος!

ΠΗΓΗ : ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ