Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

«Πόρισμα» εισαγγελέα Βουρλιώτη-Προκήρυξη τρομοκρατών: Συγκοινωνούντα δοχεία…



“…Η βία για τα μέλη της «Χρυσής Αυγής» είναι το μήνυμα και όχι το μέσον επίτευξης των όποιων επιδιώξεών τους…”

«ΠΟΡΙΣΜΑ»  ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΒΟΥΡΛΙΩΤΗ, σελ.4., 28/09/2013


«…Η βία για την Χρυσή Αυγή δεν είναι εργαλειακό μέσο ,αλλά αυτοσκοπός…»

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΚΡΟΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΩΝ-ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ, σελ.4, 16/11/2013


Η ομοιότητα στην επιχειρηματολογία και στην έκφραση, συγκλονίζει. Κοινή επιχειρηματολογία, κοινή σκέψη, σχεδόν ίδιος τρόπος έκφρασης. Τα συγκεκριμένα αποσπάσματα των ανωτέρω κειμένων είναι χαρακτηριστικά. Η στοχοποίηση προηγείται της φυσικής εξόντωσης. Το περίφημο «πόρισμα» Βουρλιώτη αναφέρεται σε «μέλη της Χρυσής Αυγής». Γενικά και αόριστα. Συλλήβδην. Η αποθέωση της συλλογικής ευθύνης. Ο ευτελισμός της νομικής επιστήμης, η κατακρεούργηση του δικαιικού μας συστήματος και του νομικού μας πολιτισμού. Στοχοποιεί φυσικά πρόσωπα όχι για τις πράξεις τους, αλλά για τις ιδέες τους.


     Και τους δίνει βορά στον όχλο. Στον όχλο των μέσων μαζικής εξαπάτησης, της αριστεράς και των υποστηρικτών της κυβέρνησης. ΄Ολοι τους ορμώμενοι από διαφορετικά κίνητρα και διαφορετικές αφετηρίες .Και όλοι τους, από τους ακροαριστερούς δολοφόνους έως τον πρωθυπουργό ,τον υπουργό δημόσιας τάξης και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να χρησιμοποιούν σχεδόν τις ίδιες εκφράσεις στις δημόσιες προτροπές τους: Τσακίστε τους,  διαλύστε τους, εξολοθρεύστε τους. Θάνατος, κρεμάλα, εκδίκηση. Είναι ναζί, εγκληματίες, δολοφόνοι.


     Και ήρθαν οι αληθινοί δολοφόνοι. Οι οποίοι κινήθηκαν εντός του κλίματος  που η κυβέρνηση και τα Μ.Μ.Ε επί ένα μήνα είχαν δημιουργήσει. Και απλώς έκαναν πράξη τις προτροπές των ομοϊδεατών τους. «Τσακίστε τους φασίστες». «Φασίστες κουφάλες έρχονται κρεμάλες».


     Και τους τσάκισαν τους «φασίστες». Τους «εγκληματίες» κατά Βουρλιώτη, Σαμαρά και Δένδια. Τους τσάκισαν με σφαίρες. Και τους δύο .Και τον Γιώργο και τον Μανώλη, παραλίγο και τον Αλέξανδρο. Και μαζί και τους γονείς τους και την ανάπηρη αδελφούλα του Γιώργου.


     Και έστειλαν τους δύο Συναγωνιστές στο Πάνθεον των Ηρώων της Φυλής και του Έθνους μας. Και κατέστησαν πλέον σε όλους εμάς που μείναμε πίσω, τον Αγώνα για την Νίκη μονόδρομο. Αγώνας  με όπλο την Πίστη ότι πράττουμε το σωστό και το Δίκαιο. Αγώνας όμως χωρίς μίσος. Το μίσος δεν έχει καμία θέση στις ψυχές μας, γιατί πολύ απλά εμείς δεν είμαστε σαν τους δολοφόνους, σαν τους ομοϊδεάτες τους, σαν τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς των εγκλημάτων τους.


     Στους δικαστικούς λειτουργούς οι οποίοι, στο πλαίσιο της απέλπιδος προσπάθειας να στηριχθούν νομικά οι πολιτικές διώξεις κατά του νομίμου πολιτικού κόμματος της Χρυσής Αυγής, πράττοντας κατά κακή εκτίμηση των πραγματικών περιστατικών και κατά εσφαλμένη ερμηνεία και εφαρμογή ποινικών διατάξεων  ,συμμετείχαν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο  στον βιασμό του νομικού μας πολιτισμού μέσω  της καταστρατήγησης των διατάξεων του Ποινικού Κώδικα, της Ποινικής Δικονομίας και του Συντάγματος, συνιστώ να παρακολουθήσουν ένα ολιγόλεπτο βίντεο:


     Πρόκειται για την σκηνή κατά την οποία η πάσχουσα από σύνδρομο down αδερφή του δολοφονημένου Γιώργου Φουντούλη, αγκαλιάζει και φιλάει τον (χρυσαυγίτη άρα και διώκτη των ατόμων με νοητικά προβλήματα σύμφωνα με τον κ.Βουρλιώτη) αδερφό της ,στα γενέθλιά του λίγες ημέρες πριν την δολοφονία του.



Ίσως με τον τρόπο αυτό οι Ερινύες βοηθήσουν την Θέμιδα να ξαναβρεί τον δρόμο της…  


Γιώργος Χασιώτης
Δικηγόρος