Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

10/12/2013

ΘΕΜΑ: "Σχετικά με επίθεση κατά δικηγόρου-Οι Δικηγορικοί Σύλλογοι σε ρόλο Πόντιου Πιλάτου"

Για την άνανδρη επίθεση η οποία σημειώθηκε την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013 εναντίον του συναδέλφου δικηγόρου Αθηνών κ. Σαράκη Παύλου από κομμουνιστές αριστεροαναρχικούς τρομοκράτες και μάλιστα μπροστά στην σύζυγο του και τα παιδιά του μέσα σε παιδικό σταθμό στην Αθήνα, μεγάλο μερίδιο ευθύνης φέρουν οι δικηγορικοί σύλλογοι της χώρας οι οποίοι:

α) μέσω της αδράνειας την οποία επέδειξαν σχετικά με την διαγραφή του συναδέλφου δικηγόρου κ. Σαράκη Παύλου από τα μητρώα των μελών της Νέας Δημοκρατίας λόγω της ανάληψης από αυτόν της νομικής υπεράσπισης των βουλευτών του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή κ.κ. Κασιδιάρη Ηλία και Παναγιώταρου Ηλία, ουσιαστικά επιβράβευσαν αυτήν την βάναυση προσβολή της επαγγελματικής αξιοπρέπειας και ανεξαρτησίας του «συλλειτουργού» της δικαιοσύνης επιτρέποντας έτσι με αυτόν τον τρόπο την μελλοντική χειραφέτηση όλων των δικηγόρων από το εξουσιαστικό κεφάλαιο και τα κάθε μορφής όργανά του,

β) μέσω της εκκωφαντικής σιωπής τους απέναντι στην συντελούμενη απαξίωση και τον ευτελισμό του δικαιϊκού μας συστήματος και αξιών από την συγκυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας και ΠΑ.ΣΟ.Κ.,

  • με την εφαρμογή της αρχής της συλλογικής ευθύνης,

  • με τον επηρεασμό και την χειραγώγηση δικαστικών λειτουργών από υπουργούς και πρωθυπουργούς,

  • με την στην πράξη κατάργηση του τεκμηρίου της αθωότητας,

  • με τις προφυλακίσεις βουλευτών χωρίς να έχει προηγηθεί άρση ασυλίας,

  • με την απαγόρευση άσκησης κοινοβουλευτικών δικαιωμάτων σε βουλευτές,

επιτρέπουν στα όργανα του παγκόσμιου κεφαλαίου να ολοκληρώσουν την υλοποίηση της κατ΄ αρχήν πλήρους απαξίωσης και στην συνέχεια της κατάργησης του ελευθέρου και ανεξάρτητου δικηγορικού σώματος.

       Σύντομα θα κληθούν να λογοδοτήσουν για αυτές τις πράξεις και παραλείψεις τους ενώπιον του σώματος των Ελλήνων Δικηγόρων.

Θεσσαλονίκη, 10-12-2013

Γραφείο Τύπου
ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ
ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ