Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

Ο παραλογισμός των θεσμών (Αρχή Αποδόμησης Κοινωνικής Συνοχής)



     Τέσσερεις παίχτες της ομάδας καλαθοσφαίρισης του Άρη Θεσσαλονίκης μαζί με τον προπονητή της ομάδας και ένα μέλος του διοικητικού συμβουλίου, επισκέφτηκαν κεντρικό σχολείο της Θεσσαλονίκης. Σκοπός της επίσκεψης ήταν να προβληθεί το άθλημα, να χαρούν τα παιδιά, να μιλήσουν με τους παίχτες. Οι παίχτες υπογράψανε αυτόγραφα σε μπάλες, σε μπλουζάκια, σε τετράδια, σε βιβλία, σε καπέλα. Στο τέλος οι παίχτες ζητήσανε να φωτογραφηθούν με τα παιδιά.

     Τότε ξεκίνησαν τα παράλογα. Ο διευθυντής του σχολείο ήρθε σε δύσκολη θέση καθώς υποστήριξε ότι θα έχει πρόβλημα με τους γονείς ή με άλλους καθώς η φωτογράφηση των προσώπων των ανηλίκων δημιουργεί πρόβλημα για τη προστασία των ανηλίκων και για τα προσωπικά δεδομένα. Έτσι τραβήχτηκαν ορισμένες φωτογραφίας δείχνοντας τα παιδιά πλάτη, να κοιτάν τους καλαθοσφαιριστές να τους μιλάνε.     

     Έτσι τα παιδιά δεν θα έχουν καμιά αναμνηστική φωτογραφία διότι οι αναμνηστικές φωτογραφίες ανηλίκων, ακόμη και στα σχολεία, ακόμη και για φωτογραφίες με αθλητές πρέπει να έχουν την έγγραφη έγκριση των γονέων. 

     Τα σχόλια δικά σας

 

Απόστολος Τζαρός

(Δικηγόρος-Θεολόγος, μέλος Κ.Ε.Δ.)