Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Η στάση των αριστερών κομμάτων στην συνταγματική εκτροπή της χώρας

      
Με αφορμή την αίτηση βουλευτών για σύσταση προανακριτικής επιτροπής  

Από τον Ηλία Ν. Ηλιακόπουλο, Δικηγόρο και Δρ Νομικής 

Η βιντεοκασέτα «Μπαλτάκου» επιτάχυνε τις ούτως ή άλλως αναμενόμενες ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις στην χώρα.

Με αφορμή το πιο πάνω γεγονός η αξιωματική αντιπολίτευση ζήτησε αρχικά την παραίτηση των υπουργών Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη, αλλά και φωνές ακούστηκαν από την ευρύτερη αντιπολίτευση για προσφυγή σε Εθνικές Εκλογές. Τα λόγια όμως και οι κορώνες εντός και εκτός κοινοβουλίου σιγά-σιγά καταλάγιασαν όπως η σκόνη που σηκώνεται μετά από μια αναμπουμπούλα. Οι πράξεις είναι εκείνες που έχουν σημασία! Βουλευτές της Χρυσής Αυγής με επικεφαλής τον Ηλία Κασιδιάρη, έφεραν πρόταση στην Βουλή για την σύσταση ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για την διεξαγωγή προκαταρτικής εξέτασης.

Με την πρόταση της η κοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής ζητά διερεύνηση των ποινικών ευθυνών του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, του Υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου και του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια κατά το άρθρο 83 του Συντάγματος και 153 του Κανονισμού της Βουλής. Συγκεκριμένα, με αφορμή τον διάλογο που είχε ο βουλευτής Αττικής Ηλίας Κασιδιάρης με τον γενικό Γραμματέα της Κυβέρνησης Παναγιώτη Μπαλτάκο, που κατατέθηκε στα πρακτικά της Βουλής, προέκυψε ότι μέσα από αυτόν προκύπτει υπέρτατη θεσμική εκτροπή. Τούτο γιατί έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος του συνόλου της κοινοβουλευτικής ομάδας του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή και μέχρι στιγμής έχουν προφυλακισθεί έξι εξ αυτών ενώ σφόδρα πιθανόν αναμένεται και η προφυλάκιση λοιπών, με ωμή παρέμβαση της εκτελεστικής εξουσίας στην δικαστική.

Με όσα διαδραματίζονται στο βίντεο από πλευράς κυβέρνησης αποδεικνύεται, ότι οι παραπάνω κυβερνητικοί παράγοντες (πρωθυπουργός - υπουργοί) έχουν καταργήσει την διάκριση των εξουσιών και έχουν καταλύσει την Λαϊκή κυριαρχία. Ζητούν λοιπόν οι Βουλευτές της Χρυσής Αυγής απευθυνόμενοι στο Σώμα, να διερευνηθεί όλο το υπάρχον αποδεικτικό υλικό (βιντεοκασέτα - λοιπές συνεντεύξεις Π. Μπαλτάκου στα ΜΜΕ κλπ), να διερευνηθούν περαιτέρω πιέσεις της εκτελεστικής εξουσίας σε δικαστικούς λειτουργούς και παρεμβάσεις στο έργο της δικαιοσύνης κατά την πορεία της ανάκρισης για να διαπιστωθεί η ύπαρξη ποινικών ευθυνών του πρωθυπουργού και των δυο υπουργών για τα αδικήματα της κατάχρησης εξουσίας σε βαθμό κακουργήματος και της παράβασης καθήκοντος. 

Η πρόταση όμως αυτή πρέπει να υπογραφεί σύμφωνα με το άρθρο 86 παρ 3 του Συντάγματος τουλάχιστον από τριάντα βουλευτές. Οι ψήφοι των βουλευτών της Χρυσής Αυγής δεν φτάνουν. Χρειάζονται και άλλοι για να συμπληρωθεί ο αριθμός των τριάντα προτεινόντων βουλευτών. Εδώ λοιπόν, τίθενται αμείλικτα τα ερωτήματα. Τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο αρχηγός του Αλέξης Τσίπρας; Θα συνυπογράψουν την πρόταση που θα οδηγήσει σε αναζήτηση ευθυνών με την σύσταση ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για προκαταρκτική εξέταση ή θα κωφεύσουν ενδεχομένως με το αστείο και γελοίο επιχείρημα πως δεν συμπράττουν σε πρόταση που φέρνει στο κοινοβούλιο η Χρυσή Αυγή;(!).

Ενδιαφέρεται ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τα λοιπά αριστερής κοπής κόμματα (ΔΗΜΑΡ- ΚΚΕ- ΠΑΣΟΚ) να υπάρξει πραγματική εξυγίανση και διαφάνεια στα κοινοβουλευτικά δρώμενα ή αρκούνται σε βραχυπρόθεσμες κορώνες και λεονταρισμούς, αποδεικνύοντας έτσι πως ουσιαστικά αποτελούν τους «βαστάζους» ενός φαύλου πολιτικού συστήματος;!  Γιατί τώρα πια ήλθε η ώρα της αλήθειας! Πόσο πιο χρυσή ευκαιρία μπορεί να παρουσιαστεί στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στα λοιπά κόμματα μέχρι και τους ΑΝΕΛ να στήσουν κάλπες με «οιονεί κατηγορούμενους» τους προαναφερθέντες κυβερνητικούς παράγοντες προς διερεύνηση των έντονα διαφαινομένων ποινικών ευθυνών τους, αποδεικνύοντας συνάμα ότι λειτουργεί η κοινοβουλευτική δημοκρατία, για την οποία κατά τα άλλα κόπτονται;!

Γιατί, αν δεν το πράξουν, θα αποδείξουν στον Ελληνικό λαό -ιδίως ο ΣΥΡΙΖΑ– ότι αρκούνται σε ένα παιχνίδι βερμπαλιστικών εντυπώσεων χωρίς την βούληση ανάληψης ουσιαστικών πρωτοβουλιών. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα αποδείξει επί πλέον ότι και μόνον την διακυβέρνηση της χώρας δεν επιδιώκει παρά μόνον να εντυπωσιάζει λαϊκά στρώματα με ανούσιο όμως πολιτικό λόγο. Το Σύνταγμά μας έχει προσδώσει στην Βουλή με το έντονα επικρινόμενο και προβληματικό άρθρο 86, εισαγγελικά καθήκοντα προκειμένου πρώτη αυτή (η Βουλή) να επιδιώκει την αυτοκάθαρσή της.

Την μηδαμινή όμως λειτουργία της παραπάνω διατάξεως την έζησε στο πετσί του ο Ελληνικός Λαός, αφού ελάχιστοι, ήταν εκείνοι για τους οποίους συστάθηκε ειδική κοινοβουλευτική εξεταστική επιτροπή και ακόμη λιγότεροι αυτοί που παραπέμφθηκαν σε δίκη (βλ. Παπακωνσταντίνου για την λίστα Λαγκάρντ). Τα αριστερά αυτοαποκαλούμενα κόμματα του «Συνταγματικού Τόξου» απέδειξαν πριν από λίγο καιρό και πάλι την ανακολουθία τους. Επέτρεψαν την άρση ασυλίας σχεδόν όλων των υπολοίπων βουλευτών του κοινοβουλευτικού κόμματος Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή στο αίτημα των Εφετών ανακριτριών με ορατό το ενδεχόμενο συνολικής προφυλάκισής τους. Έτσι όμως ανοίγουν διάπλατα την κερκόπορτα ψήφισης επώδυνων αντιλαϊκών νομοσχεδίων με μειωμένη σχετική πλειοψηφία βουλευτών (θα αρκούν και 142 βουλευτές!). Κατά τα άλλα όμως θα οιμώζουν και θα κόπτονται για τα συμφέροντα του Ελληνικού Λαού!

Αλλά και πώς να εξηγηθεί η «ένοχη αδράνεια» των αριστερών κομμάτων στην αμφιβόλου δημοκρατικής ορθότητας εγκύκλιο της Εισαγγελέως Αρείου Πάγου Ευτέρπης Κουτζαμάνη που απειλεί όλους τους Έλληνες (βουλευτές, δημοσιογράφους ή μη) με προφυλάκιση, αν δημοσιοποιήσουν ή αναπαράγουν το επίμαχο βίντεο που τινάζει το πολίτευμα στον αέρα; Δεν έχουν οι αριστερής κοπής βουλευτές δημοκρατικές ευαισθησίες να αντιταχθούν σε τέτοιου είδους φαινόμενα που θυμίζουν άλλες εποχές;! 
Ο Ελληνικός λαός είναι βέβαιον ότι αφυπνίζεται. Βλέπει και ζυγίζει. «Έπεα πτερόεντα» από την μια, αλλά και υπεύθυνες συμπεριφορές από την άλλη! Η ώρα των εκλογών - έστω και περιφερειακών τοπικής αυτοδιοίκησης ως και των ευρωεκλογών πλησιάζει. Το σιγοψιθυρίζει «το μικρό κλεφτόπουλο» που φωλιάζει στην ψυχή κάθε Έλληνα! Πως το μήνυμα θα είναι ηχηρό σε κάθε κατεύθυνση! Ιδίως όταν οι αυτοαποκαλούμενες δυνάμεις του αριστερού δημοκρατικού τόξου κλείνουν το μάτι σε καρκινώματα λειτουργίας των θεσμών;!

Διαβάστε περισσότερα: