Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

Βασίλης Καπερνάρος: Δεν υπάρχει κράτος Δικαίου - Κακώς προφυλακίζονται οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής! ΒΙΝΤΕΟ



     Ο ανεξάρτητος βουλευτής Βασίλης Καπερνάρος ήταν λάβρος κατά του παραδικαστικού κυκλώματος που προφυλακίζει παράνομα τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

     Ο έγκριτος ποινικολόγος δήλωσε στην εκπομπή "Επί του πιεστηρίου":
"Κακώς προφυλακίστηκε. Ήμουν από τους βουλευτές που ψήφισε εναντίον της αναστολής χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής. Αυτό που γίνεται προσβάλλει τον νομικό μας πολιτισμό. Δεν είναι δυνατόν να προφυλακίζονται βουλευτές οποιουδήποτε κόμματος.

     Γιατί σύμφωνα με την δικονομία, ακόμα και η πράξη, όσο βαριά κι αν είναι, από μόνη της δεν μπορεί να είναι λόγος προφυλάκισης. Χρειάζεται μια σειρά από προϋποθέσεις που ορίζει το άρθρο 282 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

     Όταν έχεις έναν βουλευτή, βάλ΄ του περιοριστικούς όρους. Κακώς προφυλακίστηκε. Το ζήτημα είναι εναντίον του πολιτικού πολιτισμού και του νομικού πολιτισμού. Δεν υπάρχει πολιτικοδικείο, ούτε πολιτικό έγκλημα. Υπάρχει μόνο ποινικό έγκλημα.

     Σε αυτήν την περίπτωση, κακώς προφυλακίστηκε. Για τον ίδιο λόγο κακώς θα προφυλακίσουν και άλλους. Κακώς προφυλακίστηκαν όλοι!

     Δεν μπορεί η Βουλή των Ελλήνων να ζητεί την αναστολή χρηματοδότησης, όταν πρόσφατα ήρθε και ο Άρειος Πάγος και το Πρωτοδικείο και λέει σωστά συμμετέχει στις εκλογές το κόμμα της Χρυσής Αυγής. Υπάρχει καμιά διάταξη για την προσωρινή αναστολή λειτουργίας αυτού του κόμματος; Έτσι σκοτώνεις ένα κόμμα δια της οικονομικής αφυδατώσεως.

     Οι προϋποθέσεις προφυλάκισης είναι να είναι ύποπτος φυγής, να έχει κάνει απόπειρα δραπέτευσης, να είναι αγνώστου διαμονής ή να έχει ενδείξεις επικινδυνότητας κατά του κοινωνικού συνόλου. Δεν υπάρχει κράτος Δικαίου!"

Διαβάστε περισσότερα: