Τρίτη 12 Αυγούστου 2014

Η εγκληματική οργάνωση ΝΔ, η δολοφονία Τεμπονέρα και ο νέος Πρόεδρος του Αρείου Πάγου

Η εγκληματική οργάνωση ΝΔ, η δολοφονία Τεμπονέρα και ο νέος Πρόεδρος του Αρείου Πάγου
Γύρω στις 10:30 μ.μ. της 8ης Ιανουαρίου 1991, μέλη της ΟΝΝΕΔ προσπάθησαν να ανακαταλάβουν το 3ο Γυμνάσιο - Λύκειο Πάτρας. Κατά τη διάρκεια συμπλοκής που επακολούθησε βρέθηκε νεκρός, χτυπημένος με σιδερολοστό στο κεφάλι, ο καθηγητής του σχολείου Νίκος Τεμπονέρας, που είχε προστρέξει να βοηθήσει τους καταληψίες μαθητές του.

Για αυτή την δολοφονική επίθεση από μέλη της νεολαίας της ΝΔ, η οποία έγινε κατόπιν πολιτικής εντολής και από ολόκληρη τοπική οργάνωση της ΝΔ, δεν ασκήθηκε ποτέ δίωξη στην ηγεσία της ΝΔ, η οποία ήταν κυβέρνηση εκείνη την στιγμή. Δεν ασκήθηκε καν δίωξη στην τοπική οργάνωση ή τον τοπικό βουλευτή, που τότε ήταν ο νυν ανεξάρτητος Ν. Νικολόπουλος. Ο μόνος που καταδικάστηκε ήταν ο φερόμενος ως δράστης της δολοφονίας και ουδείς άλλος.


Αντιγράφουμε τώρα από το διαδικτυακό «Έθνος» κομμάτι του βιογραφικού του νέου Προέδρου του Αρείου Πάγου, Αθ. Κουτρομάνου: «Ως πρόεδρος Πρωτοδικών, υπηρετώντας στον Βόλο και παρά τις εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες και τις προσπάθειες να μη γίνει η σχετική δίκη, απέδωσε δικαιοσύνη στην πολύκροτη υπόθεση της δολοφονίας του καθηγητή Ν. Τεμπονέρα στην Πάτρα. Ακολούθησαν μεταθέσεις σε διάφορες περιφέρειες μέχρι την είσοδό του στον ΑΠ, παρά τις αντίθετες προσπάθειες και εισηγήσεις ορισμένων».

Πραγματικά αξιοθαύμαστο το γεγονός ότι ο νέος πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Αθ. Κουτρομάνος, κινήθηκε αντίθετα στην κυβερνητική επιταγή για αποσιώπηση της εν λόγω πολύκροτης υπόθεσης και την αθώωση του κομματικού στελέχους της ΝΔ. Όμως εκείνη την εποχή, παρότι υπήρχε το νομικό πλαίσιο και οι ενδείξεις για ύπαρξη πολιτικής εντολής πίσω από αυτή την δολοφονία, δεν ασκήθηκε ποινική δίωξη εναντίον της ηγεσίας της ΝΔ.

Σήμερα, ως νυν πρόεδρος του Αρείου Πάγου, ο κ. Κουτρομάνος έχει να αντιμετωπίσει μία νέα πολύκροτη υπόθεση. Ο Αρχηγός, Βουλευτές και στελέχη του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή βρίσκονται στην φυλακή με την λογική της συλλογικής ευθύνης, επειδή ένας υποστηρικτής του κόμματός μας δολοφόνησε τον Παύλο Φύσσα. Βρίσκονται στην φυλακή παρότι αποδεδειγμένα ΔΕΝ υπήρχε πολιτική εντολή και πρότερη γνώση του αποτρόπαιου και καταδικασθέντος περιστατικού. Βρίσκονται στην φυλακή για κανέναν άλλο λόγο πέραν του ότι έκοβαν και κόβουν ψήφους από τη Νέα Δημοκρατία, όπως έχει παραδεχτεί ευθέως ο τ. Γενικός Γραμματέας της κυβέρνησης και δεξί χέρι του Σαμαρά, Τάκης Μπαλτάκος.

Τότε ο κ. Κουτρομάνος πήγε αντίθετα στην κυβερνητική εντολή να μην αποδώσει δικαιοσύνη. Σήμερα έχει μία πολιτική εντολή να συντελέσει σε μία άνευ προηγουμένου σκευωρία που καθιστά την χώρα μας, δικονομικά, εφάμιλλη της Ουγκάντα και άλλων «δημοκρατιών».

Θα τολμήσει, άραγε, σήμερα να πάει ενάντια στα παράνομα κυβερνητικά κελεύσματα; Μόνο ο χρόνος μπορεί να το δείξει αυτό…