Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ: Προγονική Πολεμική Αρετή


ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ: Προγονική Πολεμική Αρετή

Άρθρο στην εφημερίδα "Εμπρός"

Το έπος του 1940, αυτή την ένδοξη σελίδα της Ιστορίας μας, θέλουν να στιγματίσουν όσοι με την συνήθη διαστρέβλωση της Αλήθειας λένε ότι «στον Β’ Π.Π. οι Έλληνες πολέμησαν... ενάντια στον Φασισμό και στον Ναζισμό»! ΨΕΥΔΟΣ!
 
Πρώτον, οι αριστεροί μισέλληνες δεν πολέμησαν στον... «ιμπεριαλιστικό πόλεμο» '40-'41. Δεύτερον, είναι αυτοί που έμπασαν τους φίλους τους Γερμανούς στην Ελλάδα από τα Βουλγαρικά σύνορα, μαζί με τους κομιτατζήδες, τον Απρίλιο του 1941! Τρίτον, οι Έλληνες δεν έκαναν τον πόλεμο «κατά του Φασισμού και Ναζισμού», αλλά ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΙΣΒΟΛΕΩΝ! Δεν τους ενδιέφερε το... φρόνημα των Ιταλών και αργότερα των Γερμανών.

Αυτό που πολέμησαν οι Έλληνες ήταν Ο ΕΧΘΡΟΣ! Θα πολεμούσαν εναντίον οποιουδήποτε ΕΙΣΒΟΛΕΑ, ακόμα κι αν οι... φιλόδοξοι κατακτητές ήσαν... «Δημοκράτες»! Αν σήμερα μας επιτεθεί η... «δημοκρατική» Τουρκία ή η... «δημοκρατική» Αλβανία ή τα... «υπερδημοκρατικά» Σκόπια, δεν θα τους πολεμήσουμε; Ο Αμυντικός πόλεμος δεν γίνεται σύμφωνα με τα πολιτικά και ιδεολογικά πιστεύω των εχθρών μας. Το «Αμύνεσθαι περί Πάτρης» δεν ξεχωρίζει ποιος σου επιτίθεται (π.χ. οι... «φίλοι Τούρκοι»!) όπως θέλουν σήμερα να κάνουν τους νέους να πιστεύουν.

Δηλαδή, αν οι Ιταλοί τότε ήσαν «δημοκράτες», θα παραδίναμε την Πατρίδα μας αμαχητί; Αυτό που κάνουν σήμερα οι δεξιοί και αριστεροί προδότες με τους «κακόμοιρους» παντός είδους λαθροεισβολείς; Όλα αυτά είναι ύπουλες και αισχρές προσπάθειες αφελληνισμού, αθεϊας και διεθνισμού. Η απειθαρχία, ο μηδενισμός, το δηλητήριο της ισλαμοποίησης, ο πόλεμος κατά του Εθνικισμού και της Φιλοπατρίας, φέρνουν την ξενοκρατία και την καταστροφή της Πατρίδας μας. Μέχρι τώρα κρατήσαμε τον αιματοβαμμένο και μαρτυρικό τούτο Τόπο, με ανδρειοσύνη και με το ΣΠΑΘΙ μας.

Με άγρυπνη ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ για την συνέχεια της Φυλής μας, για τους Βωμούς και τους Τάφους των Προγόνων μας, για τα Ιερά Κειμήλιά μας. Και θα λέμε πάντα «ΟΧΙ» σ’ όσους έρχονται να ληστέψουν τις προαιώνιες απαραβίαστες Πνευματικές μας Αξίες, χωρίς ποτέ να απορρίπτουμε το παρελθόν μας και την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ. Η Λησμονιά των ΑΛΗΘΙΝΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ, είναι η Άρνηση του ΔΙΚΑΙΟΥ για το ΓΕΝΝΑΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ ΜΑΣ.

Είμαστε παιδιά του Κυναίγειρου, δεν πρέπει ποτέ να το ξεχνάμε, γιατί έτσι, με την ΛΗΘΗ, αδικούμε τον εαυτό μας και το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΙΜΑ ΜΑΣ. Όσοι το έχουμε! ΠΑΝΤΑ «ΟΧΙ», ΠΑΝΤΑ «ΕΜΠΡΟΣ».

Π.Ε.Β.
Αθήνα - Κυψέλη, Οκτώβριος 2014

«Στη λόγχη των Ελλήνων»
Ω λόγχη, αστραφτερή στενή λεπίδα,
σαν τις ψυχές μας ίσια και γυμνή,
άντρες εσέ κρατάνε αληθινοί,
που μόνη έχουν τα στήθη τους ασπίδα!
Ω λόγχη, αστραφτερή απ’ ατσάλι αχτίδα
στην άβυσσο του νου τη σκοτεινή!
Τ’ ανθρώπου, π’ άψυχη ήταν μηχανή,
στερνή και μόνη απόμεινες ελπίδα!
Λόγχη αντρειωμένων, λόγχη των Ελλήνων,
άστραψες κι αντιλάλησαν οι αιώνες,
κι οι σκλάβοι κόσμοι ανάκραξαν μαζί:
Ακόμα η θεία μανία των Σαλαμίνων!
Ακόμη οι Πλαταιές κι οι Μαραθώνες!
Ακόμα των ηρώων το πνεύμα ζει!
 
Τάκης Μπάρλας
(1941)

Διαβάστε περισσότερα: