Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ


Πριν από λίγο καιρό ο νέος δικηγόρος του ανεξάρτητου βουλευτή Κορινθίας Στάθη Μπούκουρα πρώην εισαγγελέας κ. Μουζακίτης αναφέρει για το πόρισμα Ντογιάκου:

«Ο κ. εισαγγελέας επιχειρεί στην πρόταση του να “δαιμονοποιήσει” εκφράσεις που χρησιμοποιούν πολλοί πολιτικοί όταν ομιλούν, στο πλαίσιο του να δείξουν στον κόσμο την αφοσίωσή τους στο έργο που έχουν κληθεί να παράγουν, όπως οι λέξεις “μάχη”, “τελική νίκη”, “ανήκω στον στρατό της Χρυσής Αυγής”, “στρατιώτης”» αναφέρεται χαρακτηριστικά και παρατίθενται παραδείγματα από αποσπάσματα συνεντεύξεων βουλευτών άλλων κομμάτων, προκειμένου να καταδειχθεί ότι «οι λέξεις, όταν χρησιμοποιούνται από έναν πολιτικό, δεν έχουν την κυριολεκτική τους σημασία».

Στην ουσία κεκαλυμμένα ο συνήγορος υπεράσπισης αναφέρει ότι ο Ντογιάκος δεν μπορεί να συλλάβει το νόημα του προφορικού λόγου των πολιτικών...

Η αποπομπή του κ. Στύλιου απέδειξε ότι ούτε η κυβέρνηση μπορεί να κατανοήσει το νόημα των όσων λένε τα ίδια τα μέλη της. Όποιος είδε ολόκληρο το βίντεο του επεισοδίου κατάλαβε ότι δεν υπήρχε τίποτε το προσβλητικό του υφυπουργού προς την βουλευτή του κομμουνιστικού κόμματος. Αλλά η Νέα Δημοκρατία ενδιαφέρεται περισσότερο για το τι θα πει η αριστερά παρά για το τι αντιλαμβάνονται οι ίδιοι (οι εναπομείναντες εν προκειμένω) ψηφοφόροι της. 

Απόστολος Τζαρός
Δικηγόρος-Θεολόγος