Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

«Περί των σχεδιαζόμενων τροποποιήσεων του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας»


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
01-12-2014 

«Περί των σχεδιαζόμενων τροποποιήσεων του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας»

Τα προβλήματα της Δικαιοσύνης και των Ελλήνων Δικηγόρων επιτείνονται, αντί να επιλύονται, από αποφάσεις γραφειοκρατών οι οποίοι ουδεμία σχέση έχουν με την μαχόμενη Δικηγορία και απλά επιτελούν διατεταγμένη υπηρεσία εις εκτέλεση των αποφάσεων της τρόικας.
Η απάντηση των Δικηγόρων στην κυβερνητική αυθαιρεσία, όσον αφορά στις σχεδιαζόμενες τροποποιήσεις του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, δεν μπορεί να είναι για μια ακόμη φορά μόνο η αποχή η οποία, με τον τρόπο που διεξάγεται ,ουδεμία πίεση ασκεί στο κράτος.
Τουναντίον, οδηγεί την μέγιστη πλειοψηφία των συναδέλφων, οι οποίοι βρίσκονται στα όρια της οικονομικής εξαθλίωσης, ένα βήμα πιο κοντά στην οριστική κατάρρευση.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ:

1) ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΗ ΑΠΟΧΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ από όλες τις δίκες στις οποίες διάδικοι είναι οι Τράπεζες όπως επίσης και το Δημόσιο, σε κάθε του μορφή.
2) ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΔΙΩΞΗ κατ’ άρθρον 64 παρ.1 του Κώδικα περί Δικηγόρων σε βάρος όλων των βουλευτών-δικηγόρων οι οποίοι θα υπερψηφίσουν τις προτεινόμενες από την συγκυβέρνηση τροποποιήσεις του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.

 Είναι η στιγμή να αναλάβουν άπαντες τις ευθύνες τους ώστε να σταματήσει ο ευτελισμός της δικαιοσύνης και η απαξίωση του δικηγορικού κλάδου


Θεσσαλονίκη, 01-12-2014

Γραφείου Τύπου
ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ
ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ