Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Ένα αντίο στον Οδυσσέα Τόσκα




Μέσα σε  έντονα φορτισμένο συγκινησιακά κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Θεσσαλονίκη η κηδεία του Οδυσσέα Τόσκα, Δικηγόρου, Προέδρου της Βασιλικής Ενώσεως ,ο οποίος απεβίωσε  ξαφνικά χθες το απόγευμα.
Πλήθος κόσμου συνόδευσε τον εκλιπόντα στην τελευταία του κατοικία, ενώ ο Εθνικός Ύμνος αντήχησε την ώρα που η μακεδονική γη δέχθηκε στα σπλάχνα της έναν σπουδαίο Έλληνα Πατριώτη.
Στους επικήδειους λόγους που ακολούθησαν την Εξόδιο Ακολουθία οι ομιλητές αναφέρθηκαν στην σπουδαία εθνική δράση του   εκλιπόντος, στο ήθος του και στην προσωπικότητά του, ενώ επεσήμαναν ότι το κενό που αφήνει στην κοινωνία και στον δικηγορικό κόσμο της Θεσσαλονίκης είναι δυσαναπλήρωτο .
Στεφάνια απέστειλαν μεταξύ άλλων ο Νικόλαος Γ.Μιχαλολιάκος και ο Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή, ενώ ως εκπρόσωποι του Κινήματος στην κηδεία παρέστησαν τα μέλη της Κίνησης Εθνικιστών Δικηγόρων και συνάδελφοι του εκλιπόντος ,συναγωνιστές Γεώργιος Χασιώτης και Αλέξανδρος Τριανταφυλλούδης .
Μοναδική παραφωνία στην κατανυκτική εκδήλωση και αλγεινή εντύπωση στους παρευρισκόμενους προκάλεσε η αποχώρηση από τον Ιερό Ναό της εκλεγμένης συμβούλου στον Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης με την παράταξη του ΚΚΕ ,την ώρα που γίνονταν αναφορά στην εθνική δράση του εκλιπόντος. Η ασέβεια προς τους νεκρούς αποτέλεσε χαρακτηριστικό της συμπεριφοράς των κομμουνιστών για ακόμη μία φορά…


(Σ.Σ.:Δυσμενώς επίσης σχολιάστηκε η παντελής απουσία μέλους ή εκπροσώπου της τέως βασιλικής οικογένειας από την κηδεία ενός ανθρώπου ο οποίος υπερασπίστηκε όσο κανείς άλλος, με πάθος και ανιδιοτέλεια, την ιδέα της βασιλευομένης δημοκρατίας…) 

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που σκεπάζει τον Οδυσσέα Τόσκα!  Αιωνία του η Μνήμη!