Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Έλληνας Γεννιέσαι...



Ιθαγένεια είναι ο νομικός δεσμός μεταξύ ενός ανθρώπου και μιας πολιτείας. Αυτός ο νομικός δεσμός αποδίδεται με νόμο, προκειμένου να εκφραστεί μία υφιστάμενη σχέση: Η σχέση του ανθρώπου με τον λαό ενός κράτους και συγκεκριμένα το ότι αυτός ο άνθρωπος ανήκει στον λαό του κράτους.


 Στην περίπτωση της Ελλάδος ο λαός ταυτίζεται με το έθνος και μάλιστα λαός είναι το απελευθερωμένο έθνος. Γι’ αυτό και στο σύνταγμα αναφέρεται ότι όλες οι εξουσίες πηγάζουν από τον λαό, τους πολίτες δηλαδή του ελληνικού κράτους, αλλά υπάρχουν υπέρ του λαού και του έθνους, όπου έθνος είναι οι σκλαβωμένοι Έλληνες της οθωμανικής αυτοκρατορίας τότε, της Τουρκίας, Αλβανίας, Σκοπίων κ.τ.λ. σήμερα. Το να είσαι μέλος ενός έθνους, οποιουδήποτε έθνους, πόσο μάλλον του ιστορικού και ένδοξου ελληνικού έθνους δεν μπορεί να στηρίζεται σε ένα χαρτί, μερικές υπογραφές και λίγες σφραγίδες. Είναι όπως όταν αγοράζει κάποιος ένα πτυχίο για το βιογραφικό του. Το έθνος είναι μία μεγάλη οικογένεια, δεν μπορείς να γίνεις μέλος της οικογένειας με σφραγίδες. Εκτός από την νομική ιθαγένεια ,ήδη μιλούν για την πολιτιστική ιθαγένεια, την γλωσσική ιθαγένεια, την φυλετική ιθαγένεια, την θρησκευτική ιθαγένεια. 

Το κράτος και στην περίπτωσή μας το ελληνικό κράτος είναι ο σύγχρονος τρόπος οργάνωσης της ελληνικής κοινωνίας. Ο πολίτης πρέπει να είναι Έλληνας, ώστε και το κράτος να είναι ελληνικό. Εάν σβήσουμε το στοιχείο του πολιτισμού, της θρησκείας, της γλώσσας, της καταγωγής, τότε το κράτος μετατρέπεται σε εταιρεία. Τι διαφέρει το ελληνικό κράτος από τα υπόλοιπα; Σε τι θα διαφέρει εάν λείψουν τα εθνικά χαρακτηριστικά του από τα υπόλοιπα κράτη; Θα μείνει μία έκταση στον χάρτη;     

Η ιθαγένεια θα αποδοθεί στους εισβολείς με έναν νόμο και θα έχουν όλα τα νομικά δικαιώματα. Όμως η νομική αυτή ιθαγένεια για την οποία πολεμάει η κυβέρνηση  θα έχει τόση σχέση με την δική μας, όπως η σχέση που έχει η μητρότητα των μανάδων μας με την μητρότητα των ζευγαριών των έκφυλων που υιοθετούν, για την οποία τόσο παλεύει η σημερινή κυβέρνηση και η οποία σύμφωνα με τον νόμο είναι ισοδύναμη και ισάξια με αυτή των μανάδων μας.
  
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΖΑΡΟΣ 
Δικηγόρος-Θεολόγος
Μέλος Κ.Ε.Δ