Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

Η Χρυσή Αυγή ενώπιον ενός νέου πολιτικού τοπίου

Η Χρυσή Αυγή ενώπιον ενός νέου πολιτικού τοπίου

Ζοφερή πραγματικότητα το νέο αριστερό μνημόνιο

Όσο και εάν θέλουν να το αρνηθούν, πράγμα το οποίο τελικά δεν συμβαίνει, αφού δεν το αρνούνται, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε και αυτή σε μνημόνιο παρ’ όλη την διακηρυγμένη πολιτική της θέση περί καταγγελίας του μνημονίου πέντε ολοκλήρων ετών! 

Οι 38 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι δεν είπαν το ΝΑΙ στην ψηφοφορία στη βουλή, δημιουργούν μοιραία μια νέα κατάσταση. Ο χρόνος θα δείξει εάν οι διαφωνούντες, οι οποίοι σημειωτέον δεν αποτελούν μία ενιαία πολιτική παράταξη, προχωρήσουν σε διάσπαση επίσημη και σε εξαγγελία κόμματος. Αμφίβολη η επιτυχία ενός κόμματος μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ. 

Από την πλευρά της η Ν.Δ., της οποίας η γραμμή ήταν “φέρτε συμφωνία και δικός σας λογαριασμός τα μέτρα”, ευρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη πολιτική κατάσταση. Από την μία πλευρά ταυτισμένη με την πολιτική του μνημονίου δεν μπορεί να κάνει αντιπολίτευση και από την άλλη έχει ανοιχτό το θέμα της ηγεσίας, το οποίο είναι δεδομένο ότι έχει δημιουργήσει διασπάσεις στην Ν.Δ. στο παρελθόν. Το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι είναι απόλυτα συνένοχοι στο νέο μνημόνιο και αυτό είναι βέβαιον ότι θα έχει και το ανάλογο πολιτικό τίμημα. Το ΚΚΕ παραμένει μία λενινιστική μαρξιστική παρέα, η οποία δεν έχει να πει τίποτε στην Ελλάδα του 21ου αιώνα και αναμασά συνθήματα της δεκαετίας του ’50 εάν όχι του μεσοπολέμου.

Από τα παραπάνω προκύπτει ότι η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ αναδεικνύεται στην μοναδική εθνική αντιπολίτευση κατά του μνημονίου και αυτό αποτελεί και την μεγάλη αγωνία του πολιτικού κατεστημένου. Όμως, δεν αρκούν οι ευνοϊκές πολιτικές εξελίξεις προκειμένου ένα κίνημα να πάρει ανοδική πορεία. Χρειάζεται αγώνας γιατί τίποτε δεν χαρίζεται στον κόσμο αυτό. Και ο αγώνας αυτός πρέπει να είναι καλά μελετημένος σε σχέση με τα σοβαρά και επείγοντα προβλήματα του λαού μας. Περιμένουν περισσότερα από εμάς και όχι απλά να επαναλαμβάνουμε το σύνθημα “εναντίον όλων”, το οποίο σύνθημα πάντως επιβεβαιώθηκε.

Μη λησμονούμε ότι έχουμε να κάνουμε με έναν λαό τρομοκρατημένο στις ουρές των ΑΤΜ, ο οποίος δεν γνωρίζει τι θα του ξημερώσει. Δεν αρκεί η θερμή συμπαράστασή μας. Πρέπει να προτείνουμε στον λαό ρεαλιστικές λύσεις, οι οποίες θα δίδουν διέξοδο στο αδιέξοδό του.

Σημαία του πολιτικού μας αγώνα πρέπει να είναι ότι το μνημόνιο αποτελεί καταστροφή για την εθνική μας οικονομία πέρα από το γεγονός ότι μετατρέπει την χώρα μας σε μία αποικία. Πρέπει να δομηθεί και να γίνει γνωστή στον λαό η δική μας πρόταση για μια εθνική οικονομία. Μία οικονομία, η οποία θα στηριχθεί στην πρωτογενή παραγωγή, στον αγροτικό και κτηνοτροφικό τομέα, στην βιομηχανία και στον ορυκτό πλούτο της Πατρίδος μας. Η Ελλάδα είναι μία πλούσια χώρα, την οποία καταχρέωσαν ανίκανοι και διεφθαρμένοι εξουσιαστές και αυτό αποτελεί μία πραγματικότητα την οποία πρέπει να κατανοήσει ο λαός μας. 

Το μέλλον σύμφωνα με τις υπάρχουσες συνθήκες ανήκει στην Χρυσή Αυγή, αλλά κανένα μέλλον δεν έρχεται από μόνο του. Πρέπει να το θελήσουν με τον αγώνα τους οι Χρυσαυγίτες και οι Χρυσαυγίτισσες.

Ν.Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ
Γενικός Γραμματέας Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή