Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

“Η ώρα των Δικαστών”: Νέα πειθαρχική δίωξη κατά “παναθηναϊκάκια” - Γκρεμίζεται το βρώμικο κύκλωμα Σαμαρά!






«Όποιος σπέρνει ανέμους θερίζει θύελλες» λέει η παροιμία και αυτό επαληθεύεται πλήρως στην περίπτωση του Ισίδωρου Ντογιάκου.


Συγκεκριμένα, ο «ψηλός» ή «παναθηναϊκάκιας», ελέγχεται από την ηγεσία της Δικαιοσύνης για σωρεία πειθαρχικών παραπτωμάτων.



Όπως αναφέρει το καθεστωτικό «Βήμα», νέα πειθαρχική διαδικασία ξεκίνησε σε βάρος του Ισίδωρου Ντογιάκου, καθώς η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου απέστειλε έγγραφο στον πρόεδρο του Τριμελούς Συμβουλίου Επιθεώρησης με το οποίο κατηγορεί τον Ντογιάκο για συμπεριφορά μη συνάδουσα με την ιδιότητά του ως εισαγγελικού λειτουργού και κατάχρηση εξουσίας ως διευθύνων την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών!


Μένει βεβαίως να δούμε εάν κάποια στιγμή ο Ντογιάκος θα διωχθεί και για τα κακουργήματα που έχει τελέσει σε βάρος της Χρυσής Αυγής με τις παράνομες διώξεις και προφυλακίσεις κατ’ εντολήν του παρανοϊκού Αντώνη Σαμαρά.  


Στο έγγραφο της κυρίας Θάνου αναφέρεται μεταξύ άλλων: «…Εξ όσων πληροφορήθηκα, ο ως άνω εισαγγελέας χαρακτηρίζει (κατά τρόπο υποκειμενικό και αυθαίρετο) ως "εξωθεσμική παρέμβαση" το ενημερωτικό έγγραφο το οποίο απέστειλα προς τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Παρασκευόπουλο, σε απάντηση του δικού του εγγράφου με το οποίο ζητούσε να τον ενημερώσω λόγω κατατεθείσας ερώτησης στη Βουλή σχετικά με τη διαδικασία εκλογής του κ. Ντογιάκου... Ο ως άνω εισαγγελέας εγνώριζε ότι το έγγραφό μου προς τον υπουργό εστάλη προς απάντηση σε έγγραφο του τελευταίου».


Και συμπληρώνει: «Εν τούτοις ο εν λόγω εισαγγελέας αντί να υποβάλει τις ζητηθείσες έγγραφες εξηγήσεις επιλέγει να "χρησιμοποιήσει" την Ολομέλεια της Εισαγγελίας και να μεταφέρει στην Ολομέλεια το προσωπικό του ζήτημα και μάλιστα υποδεικνύει σαφέστατα στην Ολομέλεια ποια απόφαση θα λάβει, αφού με τον τρόπο διατύπωσης του θέματος θέτει ως δεδομένη την τέλεση "εξωθεσμικής" παρέμβασης από την Πρόεδρο του ΑΠ προσπαθώντας έτσι να προκαταλάβει την απόφαση της Ολομέλειας. Κατά την άποψή μου επιδιώκει έτσι να εμφανίσει ότι η διαταχθείσα από τα αρμόδια όργανα πειθαρχική προκαταρκτική για τη διαπίστωση της βασιμότητας των καταγγελιών για παρατυπίες ως προς τη διεξαγωγή των αρχαιρεσιών στρέφεται δήθεν εις βάρος του θεσμού του αυτοδιοίκητου…


Η ως άνω ενέργεια του εισαγγελέα Εφετών Ι. Ντογιάκου θεωρώ ότι συνιστά συμπεριφορά μη συνάδουσα με την ιδιότητά του ως εισαγγελικού λειτουργού. Και τούτο διότι πέραν της δυσφήμησης της δικαστικής τιμής και υπόληψής μου, αφού η πρόσκληση για την Ολομέλεια διανεμήθηκε και έλαβαν γνώση όλοι οι υπηρετούντες στην Εισαγγελία Εφετών, η ως άνω ενέργεια αποτελεί προσπάθεια μείωσης του κύρους και της αξιοπιστίας του θεσμού του προέδρου του Αρείου Πάγου και μάλιστα με εν γνώσει του αβάσιμη αιτιολογία».


Του καταλογίζει επίσης πως γνώριζε ότι η αρμοδιότητα για τον πειθαρχικό έλεγχο τόσο των δικαστών όσο και των εισαγγελέων ανήκει στον Αρειο Πάγο.


Τον κατηγορεί επίσης για κατάχρηση εξουσίας την οποία έχει ως διευθύνων την Εισαγγελία και η σύγκληση της Ολομέλειας κατά την Πρόεδρο έγινε «επειδή κατά την άποψή του θα διευκόλυνε τη διαχείριση του προσωπικού του ζητήματος». Ζητεί από τον πρόεδρο του Συμβουλίου Επιθεώρησης να διερευνήσει τυχόν πειθαρχικές ευθύνες του κ. Ντογιάκου. Πράγματι ο πρόεδρος ζήτησε από τον κ. Ντογιάκο νέες εξηγήσεις αρχίζοντας επί της ουσίας νέο πειθαρχικό έλεγχο σε βάρος του.


Το ξήλωμα του βρώμικου παραδικαστικού κυκλώματος Σαμαρά είναι θέμα χρόνου.

Διαβάστε περισσότερα: