Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

Ο Πλάτων, η ιθαγένεια και οι λαθρομεταναστολάγνοι






"Άνδρες, όσοι είστε εδώ, σας θεωρώ όλους ομογενείς και φίλους και συμπολίτες, σύμφωνα με τη φύση και όχι βάσει νόμου. Γιατί το όμοιο είναι εκ φύσεως συγγενικό με το όμοιο, ενώ ο νόμος, δυνάστης καθώς είναι των ανθρώπων, βιάζει σε πολλές περιπτώσεις τη φυσική τάξη."

Πλάτων, Πρωταγόρας 337c-d


 
Εκφράζοντας όλον τον Ελληνισμό της αρχαιότητας, ο Πλάτων διαπιστώνει ότι άλλο πράγμα είναι η εκ φύσεως συγγένεια και άλλο η βάσει νόμου συμβίωση ως συμπολίτες. Όσοι είναι όμοιοι φυλετικά, βάσει δεσμών συγγένειας, αποτελούν εκ φύσεως ένα σύνολο. Η φυλετική ομοιογένεια είναι το κύριο συστατικό μιας πολιτείας και όχι ο νόμος, ο οποίος μπορεί να ορίζει αυθαίρετα το ποιος θεωρείται πολίτης, παραβιάζοντας την φυσική τάξη.

Το απόσπασμα αυτό δεν θα μπορούσε να είναι πιο επίκαιρο σήμερα, την ώρα που αριστεροί...
και δεξιοί ανθέλληνες, σιωνιστικά καθοδηγούμενοι, θέλουν να δώσουν ιθαγένεια (!) σε αλλόφυλους λαθρομετανάστες. Κάτι τελείως άτοπο, καθώς η ιθαγένεια προέρχεται ετυμολογικά ως ιθύς(=ευθύς) + γένος. Δηλαδή, έχει να κάνει με την γενιά. Ως εκ τούτου, η ιθαγένεια αποτελεί βιολογικά καθορισμένο γεγονός. Οι αρχαίοι Έλληνες γνώριζαν την σημασία της εκ φύσεως συγγένειας και διαπίστωναν ότι αυτή έχει βαθύτερη αξία και όχι οι νόμοι που ενίοτε βιάζουν την φυσική τάξη. 
ΠΗΓΗ:ΦΥΛΕΤΙΚΑP