Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

Ακόμα και αν δεν είσαι Χρυσή Αυγή... Συμπεράσματα από την συζήτηση στην βουλή για την διαφθορά στην Δικαιοσύνη


Ακόμα και αν δεν είσαι Χρυσή Αυγή και κατάφερες να παρακολουθήσεις μέχρι τέλους την πραγματικά κουραστική συζήτηση για τη «διαπλοκή» στη Βουλή, δεν μπορεί παρά να αντελήφθης την αγωνιώδη προσπάθεια κάποιων να σε πείσουν ότι πασχίζουν για τη διαφάνεια.
 
Ακόμα και αν δεν είσαι Χρυσή Αυγή, δεν μπορεί παρά να πρόσεξες ότι κανένας από τους επίδοξους σωτήρες σου, δεν ανέφερε ούτε ένα όνομα πέραν των όσων ήδη γνώριζες, ενώ ακούστηκε τουλάχιστον 10 φορές η περίφημη πλέον γάτα.

Ακόμα και αν δεν είσαι Χρυσή Αυγή, θα παρατήρησες την ένοχη σιωπή τους, όταν η συζήτηση πήγαινε στα θαλασσοδάνεια που οι ίδιοι και οι «δημοκρατικοί» σχηματισμοί τους έχουν καταβροχθίσει μέσω των τραπεζών, χωρίς να εξηγούν που πήγαν και πότε θα τα δώσουν πίσω.

Ακόμα και αν δεν είσαι Χρυσή Αυγή, δεν μπορεί να μην ντράπηκες όταν συνειδητοποίησες πως ενώ οι «δημοκράτες» μπορούν να βρίζουν ασύστολα με χυδαίες εκφράσεις άλλους «δημοκράτες» και να μη συμβαίνει τίποτα διακόπτοντας και φωνασκώντας στην Ολομέλεια, καλείται ο φρούραρχος «να επιβάλει την τάξη» αν ένας «φασίστας» τολμήσει να απευθύνει έναν ηπιότερο χαρακτηρισμό σε οποιονδήποτε από αυτούς.

Ακόμα και αν δεν είσαι Χρυσή Αυγή, πρέπει να ένιωσες θλίψη και αηδία όταν έβλεπες σύσσωμο το αντισυνταγματικό τόξο να αποχωρεί, όταν ήταν να πάρει το λόγο ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής, δήθεν για να μη τον «νομιμοποιήσουν», ενώ τον παρακολουθούσαν καθηλωμένοι από τις τηλεοράσεις του καφενείου της Βουλής.

Ακόμα και αν δεν είσαι Χρυσή Αυγή, ακόμα κι αν είσαι αδιάφορος ή σκληρός, ένα αίσθημα αδικίας θα σε κατέλαβε όταν τον άκουσες να κατονομάζει με ονοματεπώνυμα τους εκτελεστές της Δικαιοσύνης, τους κήνσορες της «δημοκρατίας» και της «διάκρισης των εξουσιών» που έδιναν εντολές σε διαφθαρμένους δικαστικούς σαν προαγωγοί σε εκδιδόμενες, ώστε να φυλακιστούν παράνομα οι πολιτικοί τους αντίπαλοι, χωρίς άρσεις ασυλίας και κυρίως χωρίς αποχρώσες ενδείξεις όπως επιτάσσει ο νόμος.

Ακόμα και αν δεν είσαι Χρυσή Αυγή, μπορείς, αν είσαι Έλληνας, να νιώσεις να ξεχειλίζει η οργή αυτών των ανθρώπων- που είναι σάρκα από τη σάρκα σου- και υφίστανται την πιο άνανδρη επίθεση, ακόμα και κατά της ζωής τους, από τους υποκριτές που κατέστρεψαν τη χώρα σου, σου έκλεψαν το βιος σου και υποθήκευσαν το μέλλον των παιδιών σου.

Ακόμα και αν δεν είσαι Χρυσή Αυγή μέχρι τώρα, ίσως η προχθεσινή παρωδία σου έδωσε έναν πραγματικό λόγο για να γίνεις.

Γ. Ζ.

Διαβάστε επίσης:


Διαβάστε περισσότερα: