Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016

Δήμος Νεάπολης-Συκεών: Επιπλωμένα σπίτια για λαθρομετανάστες, μνημόνια για τους Έλληνες

 

«Νεάπολη-Συκιές: Ουρά για την μίσθωση διαμερισμάτων σε λαθρομετανάστες πρόσφυγες» αναγράφει το κείμενο) ...» Αυτός είναι ο τίτλος άρθρου σε σοβαρή και έγκυρη ειδησεογραφική ιστοσελίδα. «...Είκοσι (20) και πλέον διαμερίσματα θα ενοικιαστούν στον δήμο Νεάπολης-Συκεών για τη φιλοξενία λαθρομεταναστών («πρόσφυγες» αναγράφει το κείμενο) και έχουν ήδη υπογραφεί τα σχετικά συμβόλαια. Με αξιοσημείωτη ανταπόκριση από την τοπική κοινωνία, συνεχίζεται η με ευνοϊκούς όρους διαδικασία μίσθωσης διαμερισμάτων που βρίσκονται εντός των ορίων του δήμου Νεάπολης-Συκεών σε λαθρομετανάστες («πρόσφυγες» αναγράφει το κείμενο), σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου...».


Ο δήμος Νεαπόλεως-Συκεών με βάση την απογραφή του 2011 είχε πληθυσμό 25.732 μόνιμους κατοίκους ενώ με βάση τους εκλογικούς καταλόγους των βουλευτικών εκλογών του Σεπτεμβρίου 2015 έχει εγγεγραμμένους 65.312 ψηφοφόρους. Τώρα, πως είκοσι !!! ιδιοκτήτες ακίνητων συνιστούν... «ουρά» επαφίεται στην κρίση σας (ποσοστό 0,077% στους μονίμους κάτοικους της απογραφής και 0,306% στους ψηφοφόρους).


«...Τα διαμερίσματα μισθώνει ο δήμος και τα μισθωτήρια συμβόλαια έχουν χρονική διάρκεια έως τα τέλη Δεκεμβρίου 2016, με δυνατότητα παράτασης για ένα έτος. Η διαδικασία αυτή υλοποιείται στο πλαίσιο της συμμετοχής του δήμου στο πρόγραμμα REACT, που στοχεύει στην υποστήριξη της φιλοξενίας λαθρομεταναστών («πρόσφυγες» αναγράφει το κείμενο) στο Πολεοδομικό Συγκρότημα Θεσσαλονίκης.  Η συμμετοχή του δήμου στο εν λόγω πρόγραμμα, που υλοποιείται σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους λαθρομεταναστών («πρόσφυγες» αναγράφει το κείμενο), έγινε κατόπιν σχετικής ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου...».


Και συνεχίζει το άρθρο στο κείμενο του «...Οι όροι, βάσει των οποίων θα γίνεται η μίσθωση των διαμερισμάτων, είναι ευνοϊκοί, αν μάλιστα ληφθεί υπόψη η πτωτική πορεία των ενοικίων στην αγορά ακινήτων. Το μίσθωμα, το οποίο προπληρώνεται ανά τρίμηνο, εξαρτάται από την έκταση και την κατάσταση του διαμερίσματος, λαμβάνοντας υπόψη παραμέτρους όπως η περιοχή ή ο όροφος ή αν είναι επιπλωμένο, με ανώτατο όριο τα 400 Ευρώ/μήνα, σταθερό καθ' όλη τη διάρκεια της μίσθωσης.


Επίσης, οι λειτουργικές ανάγκες των διαμερισμάτων (λογαριασμοί θέρμανσης, ηλεκτρισμού, νερού και κοινοχρήστων) καλύπτονται εξολοκλήρου από τον δήμο Νεάπολης-Συκεών, ενώ οι λογαριασμοί θα εκδίδονται στο όνομα του δήμου. Ήδη, άλλωστε, μετά και από σχετική πρόταση του δήμου, η ΕΥΑΘ διασφάλισε ειδικά τιμολόγια για τα διαμερίσματα, στα οποία εκτιμάται ότι θα στεγαστούν συνολικά περίπου εκατόν είκοσι (120) λαθρομετανάστες («πρόσφυγες» αναγράφει το κείμενο).


Τα διαμερίσματα μπορούν να είναι επιπλωμένα. Στην αντίθετη περίπτωση, το πρόγραμμα χρηματοδοτεί δαπάνη για να εξοπλιστούν με έπιπλα (κρεβάτια, τραπέζι, καρέκλες), ηλεκτρικές συσκευές και οικοσκευές. Υπάρχει, επίσης, πρόβλεψη ποσού για τυχόν επισκευές, διορθώσεις του διαμερίσματος καθ’ όλη τη διάρκεια της μίσθωσης και προβλέπεται πλήρης αποκατάσταση τυχόν ζημιών κατά την παράδοση των διαμερισμάτων στους ιδιοκτήτες, στο τέλος του προγράμματος.


Η υποστήριξη των υπηρεσιών του δήμου προς τους ιδιοκτήτες θα είναι διαρκής καθ’ όλη τη διάρκεια της μίσθωσης. Οι συνθήκες διαβίωσης των ωφελούμενων και η καλή κατάσταση των διαμερισμάτων θα επιβλέπονται καθημερινά από εξειδικευμένο προσωπικό, ενώ θα τεθεί σε ισχύ Κανονισμός Διαμερίσματος, στον οποίο περιγράφονται αναλυτικά οι κανόνες υγιεινής και συμπεριφοράς των ωφελουμένων τόσο μεταξύ τους όσο και με τους υπόλοιπους διαμένοντες στην πολυκατοικία...».


Και έτσι ακριβώς πρέπει να είναι τα πράγματα. Στην Ελλάδα η οποία πλέον είναι οικονομικά εύπορη και αυτάρκης σε όλες τις ανάγκες της, στην Ελλάδα όπου έχει εκμηδενιστεί και δεν υπάρχει πλέον ανεργία και όλοι οι Έλληνες και οι Ελληνίδες εργάζονται και αμείβονται πλουσιοπάροχα σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, έχοντας ανεβάσει το βιοτικό μας επίπεδο στις κορυφαίες θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης, στην χώρα μας όπου έχει εξαλείψει κάθε είδος εγκληματικότητας και η αστυνομία αποτελεί διακοσμητικό στοιχείο, στην μικρή μας χώρα, την οποία όμως έχουμε αναγάγει σε υπερσύγχρονη στρατιωτική υπερδύναμη τα σύνορα της οποίας δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα και από κανέναν και οι ένοπλες δυνάμεις της αποτελούν παγκόσμιο παράδειγμα και συνάμα φόβητρο τρομερό, φυσικά και πρέπει να εξασφαλίζονται τέτοιου είδους ανέσεις και για τους «φιλοξενουμένους» μας.



Τσάμης Θεοφάνης

Δικηγόρος

Αναδημοσίευση από την ιστοσελίδα: