Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017

Πλάτων: Η φυλετική ομοιογένεια αποτελεί στοιχείο ενότητας για μια κοινωνία


"Οι πόλεις βρίσκουν τον αποικισμό πιο εύκολο αν οι άποικοι είναι της ίδιας φυλής... Υπάρχει ένα στοιχείο ενότητας στην κοινότητα της φυλής, της γλώσσας, των νόμων, των κοινών ναών και της λατρείας"

Πλάτων, Νόμοι, IV





Ο Πλάτων εκφράζει τις απόψεις του για τα στοιχεία που θέτουν ισχυρά θεμέλια σε μια κοινωνία. Βασικό στοιχείο ενότητας ενός λαού είναι η φυλετική ομοιογένεια. Ταυτόχρονα, άλλα στοιχεία όπως η γλώσσα, οι νόμοι και η θρησκεία συμβάλλουν και αυτά στην σταθερότητα. Όμως το πρώτο που υπογραμμίζει ο Πλάτων είναι η φυλή.


Αμέσως μετά, αναφέρεται στην εισροή διαφορετικών πληθυσμών σε μια πόλη. Ένας μικτός πληθυσμός είναι πιο διατεθειμένος να ακούσει νέους νόμους. Ωστόσο, είναι το πλέον δύσκολο έργο να τους κάνουν να ζήσουν μαζί χωρίς προστριβές. Ο Πλάτων περιγράφει ακριβώς αυτό που συμβαίνει και σήμερα με τον σιωνιστικά επιβαλλόμενο πολυφυλετισμό: οι πολυφυλετικές μάζες αποτελούν εύπλαστο υλικό για να τους προωθήσεις την οποιαδήποτε πολιτική, αλλά παράλληλα δημιουργείται συγκρουσιακό κλίμα λόγω διαφορετικών κοινωνικών συμπεριφορών που προκύπτουν από την διαφορετική βιολογική φύση.

Ο Πλάτων, παρότι έγραψε χιλιάδες χρόνια πριν την εποχή μας, παραμένει επίκαιρος όσο ποτέ. Η άποψή του είναι σαφής. Η φυλετική ομοιογένεια είναι απαραίτητο στοιχείο ενότητας για μια κοινωνία.

Αναδημοσίευση από :Ιστολόγιο ΦΥΛΕΤΙΚΑ