Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

Σε «κόκκινο» συναγερμό οι εργατοπατέρες για να εμποδίσουν την κάθοδο της ΕΛΔΥΝ στις εκλογές



Με δακρύβρεχτα και μελοδραματικά μονόστηλα διαμαρτύρονται οι προστάτες των σταλινικών εργατοπατέρων (βλ. Εφημερίδα Συντακτών) και οι συνοδοιπόροι της μνημονιακής αριστεράς για το νομικό αδιέξοδο στο οποίο περιέπεσαν οι σύντροφοί τους, μετά την παραίτηση τεσσάρων μελών της εφορευτικής επιτροπής του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εργαζομένων στο Δήμο Θεσσαλονίκης.


Παρά την δεσμευτική απόφαση περί μη καθόδου της ΕΛΔΥΝ στις επικείμενες εκλογές που θα διεξαχθούν στις 30 Μαρτίου, απόφαση που πάρθηκε εντελώς αυθαίρετα και με κομματικά κριτήρια ,μόλις χθες τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής, προφανώς αντιλαμβανόμενα τις κυρώσεις του νόμου που θα έχουν σε περίπτωση παράβασης του νόμου, δήλωσαν παραίτηση και ως εκ τούτου οι εκλογές είτε θα κηρυχθούν παράνομες είτε θα διεξαχθούν κανονικά με τη συμμετοχή της ΕΛΔΥΝ.

Σε τηλεφωνική παρέμβαση του επικεφαλής της Ελληνικής Αυγής για την Θεσσαλονίκη σε τοπικά μέσα της πόλης ο συναγωνιστής Ματθαιόπουλος Αρτέμης τόνισε ότι τα όποια κωλύματα επί της διαδικασίας βαραίνουν αποκλειστικά και μόνο τους αυτόκλητους προστάτες των εργαζομένων (ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΣΕΔΘ) που νιώθουν να σπάει το μονοπώλιο της προστασίας των εργασιακών δικαιωμάτων και ότι η κάθοδος της ΕΛΔΥΝ στις εκλογές δεν μπορεί να παρακαμφθεί με τέτοια πραξικοπήματα, στα οποία είναι μαθημένοι οι νοσταλγοί του Στάλιν.

Και μόνο ο θόρυβος που δημιουργήθηκε γύρω από ένα νεοσύστατο εθνικιστικό σωματείο που συστάθηκε πριν μόλις ένα μήνα αποδεικνύει ότι το αυτοδιοικητικό κατεστημένο φοβάται τη φωνή των εθνικιστών, ενώ αφήνει ανενόχλητους τους δήθεν κοινωνικούς επαναστάτες της αριστεράς να κάνει γι’ αυτό τη βρόμικη δουλειά. Ως εκ τούτου καμία έκπληξη δεν προκαλεί η απουσία αριστερής αντιπολίτευσης στο δήμο Θεσσαλονίκης και η σιωπηλή αποδοχή των ξεκάθαρα καπιταλιστικών πρακτικών του δημάρχου Μπουτάρη.



Ματθαιόπουλος Αρτέμης

Μέλος Πολιτικού Συμβουλίου 
του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή