Σάββατο 20 Μαΐου 2017

ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΤΕΤΑΡΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ (ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ)



Το περίφημο Τέταρτο Μνημόνιο (που υπερψηφίστηκε από το Ελληνικό κοινοβούλιο μετά από διαδικασία –παρωδία η οποία στιγματίστηκε από την παράνομη αποβολή του συνόλου των βουλευτών της Χρυσής Αυγής από τις συνεδριάσεις των επιτροπών και της ολομέλειας) αποτελεί την πιο πρόσφατη πράξη του δράματος στο οποίο η πατρίδα μας και ο λαός μας δυστυχώς πρωταγωνιστούν  τα τελευταία επτά έτη. 


Ήταν άνοιξη του 2010 όταν ο τότε πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου  είχε επιλέξει το Καστελλόριζο προκειμένου να ανακοινώσει την ένταξη της Ελλάδος σε καθεστώς διεθνούς επιτήρησης, χάριν δήθεν της οικονομικής ανάκαμψης. Επρόκειτο για την απαρχή της εφαρμογής των περίφημων μνημονίων ,τα οποία οδήγησαν στην μετατροπή  της Ελλάδας σε κράτος –δορυφόρο  μειωμένης εθνικής κυριαρχίας ,στην φτωχοποίηση και οικονομική εξόντωση των Ελλήνων πολιτών, στην απεμπόληση παντός δικαιώματός μας στον εθνικό μας πλούτο. 

Έκτοτε το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων του λεγόμενου συνταγματικού τόξου ,υπηρέτησαν και συνεχίζουν και έως τώρα να υπηρετούν πιστά , να αποδέχονται ,να υποστηρίζουν και να εφαρμόζουν τις μνημονιακές πολιτικές οι οποίες εκπονούνται από τους εμπλεκόμενους διεθνείς θεσμούς και αποστέλλονται εν είδει τελεσιγράφου στην  εκάστοτε ελληνική κυβέρνηση . Η Νέα Δημοκρατία , το  ΠΑΣΟΚ , ο ΣΥΡΙΖΑ , είτε από την θέση της κυβέρνησης είτε από την θέση της αντιπολίτευσης , σε πλήρη σύμπνοια και με τα λοιπά αποκόμματα του «δημοκρατικού τόξου» , λειτουργούσαν και λειτουργούν απλά και μόνο ως εντολοδόχοι των δανειστών μας , όντας πιστοί θιασώτες των μνημονιακών λογικών.

Πλέον, εν έτει 2017 και μετά από επτά συναπτά χρόνια εφαρμογής των μνημονίων , το έγκλημα σε βάρος της πατρίδας μας και του λαού μας έχει συντελεσθεί: Το δημόσιο χρέος έχει εκτοξευθεί , ο εθνικός πλούτος υποθηκεύθηκε , η εθνική παραγωγή εκμηδενίσθηκε, η ελληνική κοινωνία φτωχοποιήθηκε . Το καθεστώς επικυριαρχίας των δανειστών μας σε κάθε έκφανση της πολιτικής και οικονομικής ζωής στην χώρα μας είναι πλέον απόλυτο και μη αμφισβητήσιμο. Και η τυπική επικύρωση της οριστικής μας υποδούλωσης ,ως κράτους και ως κοινωνίας στο άρμα των διεθνών τοκογλύφων επήλθε ήδη με την υπερψήφιση του εν λόγω σχεδίου νόμου.   

«Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2018-2021» είναι ο βαρύγδουπος τίτλος που επέλεξαν οι συντάκτες του ψηφισθέντος νομοθετήματος προκειμένου να αποκρύψουν την ωμή αλήθεια , το αυταπόδεικτο γεγονός ότι το επίμαχο νομοθέτημα δεν αποτελεί τίποτε άλλο παρά το τέταρτο μνημόνιο , το δεύτερο κατά σειρά το οποίο υπογράφει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και το επαχθέστερο ίσως όλων . 

Και αυτό διότι με τις προτεινόμενες διατάξεις    επιβεβαιώνονται και επικαιροποιούνται όλες οι δεσμεύσεις και οι υποχρεώσεις τις οποίες έχουμε αναλάβει και αποδεχθεί ως κράτος με τα προγενέστερα τρία μνημόνια. Οι εντολοδόχοι –δανειστές-διεθνείς τοκογλύφοι,  «θωρακίζουν» τις απαιτήσεις τους έναντι του Ελληνικού κράτους , επιβαρύνοντας τους Έλληνες πολίτες με επιπλέον μέτρα εισπρακτικής φύσεως ύψους περίπου πέντε (5) δισεκατομμυρίων ευρώ στο αμέσως επόμενο διάστημα ,σε βάθος διετίας ή τριετίας. 

Και το επιτυγχάνουν αυτό ενεργώντας εξοργιστικά εξώφθαλμα και απροκάλυπτα , με ενέργειες οι οποίες μόνο στην εξουσία κατοχικών αρχών επί κρατιδίου –δορυφόρου ή επί αποικίας δουλοπάροικων θα μπορούσαν να παραπέμπουν , καταργώντας , καταστρατηγώντας και αγνοώντας τις τρεις διακριτές Εξουσίες οι οποίες αποτελούν και τις θεμελιώδεις προϋποθέσεις ομαλής λειτουργίας ενός κυρίαρχου κράτους : Την Εκτελεστική , την Νομοθετική και την Δικαστική Εξουσία.

 Ειδικότερα:

Η Εκτελεστική εξουσία καταργήθηκε. 

Η Εκτελεστική εξουσία , δηλαδή η κυβέρνηση , έχει μεταβληθεί σε απλό όργανο  διεκπεραίωσης των επιταγών και των εντολών των θεσμών και επιτήρησης της πιστής εφαρμογής τους στην Ελληνική κοινωνία. Δεν διαπραγματεύεται ,δεν  απαιτεί ,δεν διεκδικεί . Θυμίζει τον απλό πολίτη-δανειολήπτη ο οποίος υπογράφει την δανειακή σύμβαση που του προσκομίζει η δανείστρια τράπεζα χωρίς να έχει την δυνατότητα να τροποποιήσει ούτε ένα σημείο στίξης επ’ αυτής. Στην μνημονιακή Ελλάδα του 2017 πλέον η κυβέρνηση μόνο κατ’όνομα ασκεί την εκτελεστική εξουσία , αρκούμενη απλώς στο να  υπακούει , όπως κάθε υφιστάμενος οφείλει να πράττει ,στις εντολές των προϊσταμένων αρχών , εν προκειμένω των διεθνών θεσμών , όποια ονομασία και αν αυτοί φέρουν.   

Η Νομοθετική Εξουσία καταστρατηγήθηκε. 

Η διαδικασία κατάθεσης του εν λόγω  σχεδίου νόμου , με τον τρόπο και στον χρόνο που έγινε , ευτελίζει το Ελληνικό κοινοβούλιο , διακωμωδεί τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες , εμπαίζει τους εκλεγμένους εκπροσώπους του Ελληνικού λαού ,άρα και τον λαό τον ίδιο. Γιατί σε τι  άλλο ,  αν  όχι στον εμπαιγμό και στην περιφρόνηση προς την Βουλή των Ελλήνων και την άσκηση των νομοθετικών της καθηκόντων θα μπορούσε να αποσκοπεί η κατάθεση του επίμαχου νομοθετήματος λίγες μόνο ώρες πριν από την συζήτησή του  στις κοινοβουλευτικές επιτροπές ; Ούτως ή άλλως οι «υπό ψήφιση» διατάξεις είχαν από καιρού αποφασισθεί από τους θεσμούς και είχαν γίνει αποδεκτές   από την κυβέρνηση , στο πλαίσιο της προσφιλούς της τακτικής να χαρίζει «γη και ύδωρ» στους διεθνείς τοκογλύφους  άνευ αντιρρήσεων . Είναι προφανές ότι η παρούσα κατεπείγουσα διαδικασία επεξεργασίας , συζήτησης και ψήφισης του σχεδίου νόμου οφείλεται στην απέλπιδα προσπάθεια της κυβέρνησης να περάσει εν κρυπτώ το τέταρτο μνημόνιο από το κοινοβούλιο , ώστε να μην υπάρξει επαρκής χρόνος συζήτησής του  και να  υποπέσει  όσο το δυνατόν πιο λίγο στην αντίληψη των πολιτών.

Η Δικαστική Εξουσία αγνοήθηκε. 

Προ ολίγων ημερών η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου - ενός από τα ανώτατα δικαστήρια της χώρας – γνωμοδότησε υπέρ της αντισυνταγματικότητας των προτεινόμενων με το επίμαχο σχέδιο νόμου  περικοπών  των κύριων και επικουρικών συντάξεων από το 2019 , περικοπές οι οποίες επιβλήθηκαν κατ’ απαίτηση των δανειστών και έγιναν φυσικά δεκτές από την κυβέρνηση. Η Ολομέλεια, η οποία εκλήθη κατά το Σύνταγμα και το νόμο να γνωμοδοτήσει επί των μελλοντικών περικοπών συντάξεων ,απεφάνθη ότι οι εν λόγω περικοπές είναι αντίθετες και με το πρόσθετο πρωτόκολλο της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Παράλληλα, το Ελεγκτικό Συνέδριο απεφάνθη ότι εκλήθη να γνωμοδοτήσει επί ενός νομοσχεδίου δημοσιονομικού ενδιαφέροντος για περικοπές μετά από δύο χρόνια χωρίς να έχει εκπονηθεί αναλογιστική μελέτη, όπως προβλέπει η νομοθεσία και η νομολογία των ελληνικών δικαστηρίων. 

Παρά την ως άνω απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου η οποία αποτελεί  κόλαφο για τις επίμαχες μνημονιακές  δεσμεύσεις , η κυβέρνηση ,λειτουργώντας για μία ακόμη φορά ως πειθήνιο όργανο των δανειστών, επιλέγει να αγνοήσει την Ελληνική Δικαιοσύνη , να νομοθετήσει μέτρα τα οποία εκ των προτέρων κηρύχθηκαν αντισυνταγματικά από το Ανώτατο Δικαστήριο και να επιβεβαιώσει με την στάση της την πλήρη περιφρόνησή της προς την Δικαστική Εξουσία 

Από τα προαναφερόμενα λοιπόν , αναμφίβολα προκύπτει ότι  το  τέταρτο μνημόνιο επισφραγίζει την πλήρη εκχώρηση της εθνικής μας κυριαρχίας και την ολοκληρωτική μετατροπή του Ελληνικού κράτους σε κρατίδιο-δορυφόρο των διεθνών τοκογλύφων. Ταυτόχρονα, μπαίνει ταφόπλακα στην οποιαδήποτε προοπτική και ελπίδα ανάπτυξης και ανάκαμψης της εθνικής οικονομίας τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα ,εφόσον η νέα οικονομική αφαίμαξη    των πέντε δισεκατομμυρίων ευρώ την οποία θα υποστούν άμεσα οι Έλληνες πολίτες πρόκειται να τους οδηγήσει στον οικονομικό στραγγαλισμό και στην απόλυτη φτωχοποίησή τους.

Και ακριβώς στο σημείο αυτό πρέπει να σταθούμε στο  εφεύρημα των περίφημων «αντίμετρων» , δηλαδή των κοινωνικών επιδομάτων και  των φορολογικών ελαφρύνσεων τα οποία πανηγυρικά εξαγγέλλει η κυβέρνηση , παρουσιάζοντάς τα ως αντίβαρο ,ως αντιστάθμισμα στα υπόλοιπα επαχθή μέτρα του  ψηφισθέντος σχεδίου νόμου. 

Η ιστορία με τα «αντίμετρα» αποτελεί ίσως  μία από τις πλέον εντυπωσιακές απόπειρες πολιτικής εξαπάτησης ενός ολόκληρου λαού ,στην νεότερη πολιτική ιστορία της χώρας μας. Θα μπορούσε κάλλιστα να γίνει παραλληλισμός με τα «καθρεπτάκια» που έδιναν οι αποικιοκράτες ,πρόγονοι των σημερινών δανειστών μας ,στους ιθαγενείς τους οποίους κατακτούσαν: 

Οι Έλληνες πολίτες ωθούνται στο να χάσουν την αξιοπρέπεια και την περηφάνεια τους μέσω της εξοντωτικής υπερφορολόγησης , της φτωχοποίησής τους, της ανεργίας ή του εργασιακού μεσαίωνα  για όσους ακόμη εργάζονται. Ο επαγγελματίας κλείνει την επιχείρησή του , ο έμπορος βάζει λουκέτο , ο αγρότης εγκαταλείπει το χωράφι του , ο εργάτης δουλεύει στην μαύρη εργασία και ο μισθωτός εργάζεται με μισθούς πείνας. Μετατρέπονται όλοι σε επαίτες επιδομάτων , με αντιστάθμισμα την υπόσχεση κοινωνικών παροχών μετά το 2019 και ελάχιστων φορολογικών ελαφρύνσεων μετά το 2020 , υπό την προϋπόθεση όμως και στον βαθμό που , όπως το άρθρο 15 του εν λόγω νομοθετήματος αναφέρει , «σύμφωνα με την εκτίμηση των αναφερόμενων θεσμών και τις ελληνικές αρχές, δεν προκαλείται, στο πλαίσιο της τελικής αξιολόγησης του Προγράμματος Οικονομικής Προσαρμογής, απόκλιση από τους μεσοπρόθεσμους δημοσιονομικούς στόχους, όπως αυτοί καθορίζονται στο ως άνω Πρόγραμμα.»

 Αποτελεί λοιπόν το άκρον άωτον της δημαγωγίας ,του θράσους και της πολιτικής υποκρισίας , το γεγονός ότι οι ίδιοι που επέβαλαν τρία μνημόνια στον Ελληνικό λαό και  ευθύνονται για το ότι ο Έλληνας γονέας δεν θεωρεί πια δεδομένο και αυτονόητο το ότι θα καταφέρει να εξασφαλίσει την επαρκή σίτιση για τα παιδιά του , να έρχονται τώρα με το τέταρτο μνημόνιο και να υπόσχονται ,για παράδειγμα , «σχολικά γεύματα»   για την σίτιση των μαθητών  , μόνο όμως εφόσον και στο βαθμό που θα το εγκρίνουν οι δανειστές μας! 

Οι πολιτικοί απατεώνες που επιβάλουν το τέταρτο μνημόνιο στην Ελληνική κοινωνία , δείχνουν στους πολίτες το «δέντρο» , δηλαδή τα λεγόμενα «αντίμετρα» ,προκειμένου να μην δει κανείς το «δάσος»: Προκειμένου δηλαδή να μην αντιληφθούν εγκαίρως οι Έλληνες πολίτες τα καταστροφικά για τους   εργαζόμενους, τους ανέργους και τους συνταξιούχους  μέτρα , τα οποία θα αποτελέσουν την ταφόπλακα τόσο για την εθνική μας οικονομία όσο και για τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς των νοικοκυριών , προκειμένου να διασφαλισθούν οι απαιτήσεις και τα συμφέροντα των δανειστών μας:  

Ενδεικτικές μόνο αναφορές σε κάποια από τα επαχθή μέτρα που επιβλήθηκαν με τα 163 άρθρα του  ήδη ψηφισθέντος σχεδίου νόμου ,αποδεικνύουν του λόγου το αληθές:   

-Περικόπτονται οι συντάξεις σε ποσοστό έως και 18% από 01/01/2019.
- Μειώνεται το αφορολόγητο στα 5.681 ευρώ ετησίως , έναντι του ορίου των 8.636 που ίσχυε έως τώρα , από 01-01-2020
-Περικόπτονται τα επιδόματα ανεργίας ,τέκνων ,φτώχειας ,θέρμανσης
- Καταργούνται οι εκπτώσεις φόρους στις ιατρικές δαπάνες
-Παγώνουν οι κλαδικές συμβάσεις και διευκολύνονται οι  ομαδικές απολύσεις λόγω της κατάργησης της διαδικασίας προέγκρισής τους.
-Αυξάνονται οι ασφαλιστικές εισφορές των ελευθέρων επαγγελματιών μέσω της αλλαγής του τρόπου υπολογισμού τους (πλέον οι ασφαλιστικές εισφορές θα υπολογίζονται επί του φορολογητέου εισοδήματος, προσαυξημένου κατά το ύψος των ασφαλιστικών εισφορών που καταβλήθηκαν την προηγούμενη χρονιά)
- Συνεχίζονται οι διαδικασίες ιδιωτικοποιήσεων και εκποίησης της δημόσιας περιουσίας στον τομέα της ενέργειας 

-Ταυτόχρονα ,οι δεσμεύσεις που αναλαμβάνονται περί διατήρησης των υψηλών πρωτογενών   πλεονασμάτων τα επόμενα έτη ,θα έχουν ως αποτέλεσμα την συνέχιση της υπερφορολόγησης των πολιτών , εφόσον μόνον με την οικονομική αποστράγγιξη κάθε ίχνους φοροδοτικής ικανότητας των πολιτών  , είναι σε θέση να έχει έσοδα μία κυβέρνηση ανίκανη να δημιουργήσει προϋποθέσεις ανάκαμψης της οικονομίας μέσω της υποστήριξης των παραγωγικών της κλάδων, της πρωτογενούς παραγωγής και της βιομηχανικής ανάπτυξης.  

Το επίμαχο σχέδιο νόμου ,το οποίο  επιβάλει  στην ελληνική κοινωνία και τέταρτο μνημόνιο , επικαιροποιώντας ταυτόχρονα και το προηγούμενο τρίτο μνημόνιο , φέρνει προ των ευθυνών τους τα κόμματα της πρώην συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ . Κυρίως δε το κόμμα  της Νέας Δημοκρατίας το οποίο ευελπιστεί ότι θα είναι η επόμενη κυβέρνηση , αντί υποκριτικά να επικρίνει τα νέα μέτρα , οφείλει να λάβει σαφή και ξεκάθαρη θέση για το τι θα πράξει όταν και αν αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας.

Όσο για την «πρώτη φορά αριστερά» κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, είτε επειδή ασκούν εθνικά μειοδοτική πολιτική ,είτε επειδή απλά είναι  (κατά την ρήση του Λένιν) «οι χρήσιμοι ηλίθιοι» τους οποίους βρήκαν πρόθυμους οι διεθνείς τοκογλύφοι , είτε επειδή ισχύουν ταυτόχρονα και οι δύο αυτές εκδοχές ,  είναι αναμφισβήτητο ότι έχουν υποθηκεύσει το μέλλον πολλών γενεών  Ελλήνων και  για τον λόγο αυτόν κάποτε θα λογοδοτήσουν ενώπιον του Ελληνικού λαού ,της Ιστορίας και της Δικαιοσύνης .  

ΚΙΝΗΣΗ ΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ