Σάββατο 12 Αυγούστου 2017

Σε απόγνωση 250 χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι λόγω των υπέρογκων αναδρομικών ασφαλιστικών εισφορών


Λόγω των εξαιρετικά αυξημένων ασφαλιστικών εισφορών που πλέον καταλαμβάνουν το 60% των αποδοχών τους πραγματοποιείται σήμερα περαιτέρω φτωχοποίηση των ελεύθερων επαγγελματιών από το ανθελληνικό κράτος των ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ μέσω της εξαπάτησης των αναδρομικών χρεώσεων.


Καμία λογική δεν υπάρχει πια στην ανταποδοτικότητα των συντάξεων και του επιπέδου της ιατρικής περίθαλψης ιδιαίτερα στους ελεύθερους επαγγελματίες, αφού οι ασφαλιστικές εισφορές παρακρατούν περίπου το 60% του εισοδήματός τους.

Σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας της Αχτσιόγλου περίπου 250 χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι γιατροί, φαρμακοποιοί, μηχανικοί, δικηγόροι, υποθηκοφύλακες, δικαστικοί επιμελητές και συμβολαιογράφοι θα λάβουν εντός του τρέχοντος μηνός από τον ΕΦΚΑ νέα ειδοποιητήρια, τα οποία θα περιλαμβάνουν «συμπλήρωμα» εισφορών 4% για εφάπαξ και 7% για την επικουρική τους ασφάλιση. Αναλυτικά οι γιατροί και οι φαρμακοποιοί (υγειονομικοί) θα λάβουν από τον ΕΦΚΑ «ραβασάκια» με επιπλέον χρεώσεις αναδρομικών εισφορών 8 μηνών για τον κλάδο εφάπαξ με επιβάρυνση 4% και οι μηχανικοί, οι δικηγόροι, οι υποθηκοφύλακες, οι δικαστικοί επιμελητές και οι συμβολαιογράφοι θα κληθούν να καταβάλουν αναδρομικά από την 1/1/2017 εισφορές συνολικού ποσοστού 11% (7% για επικουρικό και 4% για εφάπαξ).

Είναι πια αποδεδειγμένο ότι το κομμουνιστικό κράτος των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει συστηματικό σχέδιο εξόντωσης των αυτοαπασχολούμενων Ελλήνων μιας και το παράλογο ύψος των ασφαλιστικών εισφορών μαζί με το άδικο υπέρμετρο φορολογικό σύστημα δεν τους επιτρέπει ούτε καν την διαβίωση.

Η φτωχοποίηση οποιουδήποτε Έλληνα θέλει να έχει μια επιχείρηση ή να είναι γενικά ελεύθερος επαγγελματίας έχει προβλεφθεί από το νόμο 4387/16 του κομμουνιστή Κατρούγκαλου με υπέρμετρες εισφορές, ενώ οι κύριες συντάξεις, το επικουρικό των συντάξεων και τα εφάπαξ  μειώνονται συνεχώς κάτω από τις οδηγίες των γερμανών τοκογλύφων και του πειθήνιου Τσίπρα των υπέρογκων πρωτογενών πλεονασμάτων.

Συμπερασματικά, η υπέρογκη αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών στον ιδιωτικό τομέα είναι βάσει σχεδίου που αποβλέπει στην σταδιακή διάλυση της ελεύθερης εργατικής δύναμης της Ελλάδος. Παράλληλα, ο Τσίπρας με το κομμουνιστικό κράτος του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να τοποθετήσει στο δημόσιο ένα κομματικό στρατό προς άγρα ψήφων στις επόμενες εκλογές.

Το ερώτημα είναι εάν οι Έλληνες ελεύθεροι επαγγελματίες θα συνεχίζουν να ανέχονται την οικονομική εξόντωσή τους ή θα προτιμήσουν ένα Εθνικό Κράτος που θα ενδιαφέρεται για τους εργαζόμενους.