Πέμπτη 3 Μαΐου 2018

Παρέμβαση της Χρυσής Αυγής στη Βουλή για τη λειτουργία ιατρείου στα Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης



 ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ:
1)ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ , ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ
2) ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

ΘΕΜΑ : «Επιτακτική η ανάγκη επαναλειτουργίας του ιατρείου του Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης » 

Με αφορμή πρόσφατα περιστατικά  κατά τα οποία υπήρξε άμεση ανάγκη μεταφοράς κατηγορουμένων από τα Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης σε νοσοκομεία της πόλης λόγω προβλημάτων υγείας που τους προέκυψαν , επανήλθε στο προσκήνιο το φλέγον ζήτημα της έλλειψης  ιατρείου εντός του Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης .


Η απουσία ιατρού από έναν χώρο όπου καθημερινά συνευρίσκονται εκατοντάδες πολίτες , διάδικοι , δικαστικοί υπάλληλοι , δικηγόροι και δικαστές και μάλιστα υπό συνθήκες έντασης και άγχους , εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία όποιου πολίτη είχε την ατυχία να του προκύψει κάποιο αιφνίδιο πρόβλημα υγείας εντός του Δικαστικού Μεγάρου της Θεσσαλονίκης.

Επιπλέον δε , δημιουργείται και σοβαρό πρόβλημα στην λειτουργία των δικαστηρίων και στην εκδίκαση των υποθέσεων , εφόσον κάθε φορά που οποιοσδήποτε κατηγορούμενος δηλώσει ασθένεια , η άμεση μετάβασή του σε νοσοκομείο αποτελεί μονόδρομο , με άμεση συνέπεια την καθυστέρηση εκδίκασης των υποθέσεων και την διατάραξη της ακροαματικής διαδικασίας .

Η καθημερινή λειτουργία ενός πλήρους  εξοπλισμένου και στελεχωμένου ιατρείου εντός του Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης , θα πρέπει να αποτελέσει ύψιστη προτεραιότητα τόσο των αρμοδίων κρατικών αρχών όσο και του συνόλου των φορέων που δραστηριοποιούνται εντός του.

Ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί:

Προτίθενται να μεριμνήσουν οι αρμόδιες αρχές ώστε να καταστεί δυνατή η λειτουργία ενός πλήρως εξοπλισμένου και στελεχωμένου ιατρείου εντός του Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης;

Αθήνα, 30/04/2018
Ο ερωτών Βουλευτής


Αντώνιος Γρέγος
Βουλευτής Α’Θεσσαλονίκης

                                                       ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ